fbpx

Tips per la tornada a la rutina

Tabla de contenidos

Ens passem tot l’any esperant que arribin les vacances i, sense adonar-nos, se’n van pel mateix lloc per on han vingut. Així que després d’aquesta època de relax en la qual t’has oblidat del despertador i la teva màxima preocupació era dormir, descansar o llegir un bon llibre, toca tornar a la rutina. Si ets de les que esperes amb energia l’arribada de setembre com si de l’any nou es tractés, segur que per a tu la tornada a la feina i al teu dia a dia pot ser motivador. Però si, per contra, et costa recuperar el ritme quotidià, aquests tips et poden ajudar a què la tornada sigui menys traumàtica.

1. Sigues flexible amb la teva agenda. És fonamental que durant la primera setmana de la tornada a la rutina et donis espais d’adaptació. Això vol dir que no has de saturar-te l’agenda d’activitats, reunions i trobades amb clients, si no vols acabar de cop amb les reserves d’energia que has acumulat durant l’estiu. Intenta anar reprenent poc a poc la teva rutina a mesura que avancin els dies. Així que, si pots permetre-t’ho, programa’t alguna hora lliure durant la setmana o, millor, alguna tarda lliure. Començar en mode slow és molt més saludable que donar-ho tot durant la teva primera setmana després de l’aturada estival.

2. Cuida la teva alimentació. Si aquest estiu has fet algun que altre excés i ja estàs pensant com eliminar-los, no et precipitis. Abans de posar-te a fer qualsevol dieta és millor que, de nou, incloguis aliments que et donaran energia per a la teva tornada a a la rutina. Comença per les fruites i verdures, el peix i els llegums. T’ompliran de vitalitat i et donaran les vitamines i l’energia extra que necessites.

3. L’actitud ho és tot. Intenta mantenir una actitud positiva quan et despertis i pensa en aquells moments de desconnexió que tindràs durant el dia. Per exemple, el moment de sortir a esmorzar o els 10 minuts de descans després d’haver dinat. És molt més productiu per a tu i per a la teva ment centrar-te en els moments agradables del dia, que n’hi ha, que pensar en totes aquelles tasques que tens pendents i que no et motiven.

4. Mou-te. Moure’s, ja sigui al gimnàs o fent una passejada quan surtis de treballar, també t’ajudarà al fet que la teva tornada a la rutina sigui més agradable. No fa falta que vagis a la classe de primera hora del matí, com feies abans de les vacances. Ja arribarà el moment de tornar «a tope» al gym. Ara és moment de recuperar el ritme a poc a poc perquè el retorn sigui agradable, així que programa activitats que t’agradin.

5. Comença un nou projecte. Il·lusionar-se és clau per mantenir la motivació i tenir una actitud positiva. Potser ha arribat el moment d’engegar aquest projecte professional que porta temps instal·lat al teu cap; o potser ja pots començar a planificar la teva propera escapada. Pensar, planificar i preparar el teu proper projecte, tant si és personal com professional, t’ajudarà a estar focalitzada i a deixar de costat tot allò menys apassionant de la tornada a la rutina.

6. Tria el teu estilisme amb temps. Estic segura i sé que tornar al teu vestuari més «encotillat» després de passar-te l’estiu, possiblement, en vestit de bany o bikini i en sandàlies, et costarà una mica. A més el canvi de temperatura tampoc ajuda a l’hora de triar què posar-te. Així que el meu consell és que no et precipitis i triïs bé els teus estilismes la nit anterior. Ja saps que sempre t’aconsello que et preparis un parell de looks la nit abans pensant en el dia que t’espera. D’aquesta forma, al matí ja no hauràs de dedicar-li temps a aquesta tasca.

I, sobretot, no t’oblidis de ser amable amb tu. No et pressionis ni t’atabalis. Veritat que durant l’estiu t’has dedicat a fluir i deixar-te portar? Doncs intenta mantenir aquesta actitud i veuràs com a poc a poc i sense adonar-te tot torna a la normalitat. T’ho asseguro!

Compartir artículo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otros artículos
Te puede interesar

01

Formación y asesoría de imagen personal y comunicación para equipos y empresas.

02

Consultoría de imagen personal y estrategia de comunicación para profesionales.

03

Conferenciante en charlas, eventos y talleres. Grandes auditorios o grupos reducidos.

04

Estilismo y dirección creativa para fotografía personal corporativa.