fbpx

(es) (ca)

Tabla de contenidos

Fa uns dies que els descomptes i les promocions omplen ja els aparadors de les botigues. I és que el passat 1 de juliol van començar oficialment les rebaixes d’estiu. Encara que segueix sent tot un esdeveniment pels caça-gangues, la veritat és que amb les promocions que els establiments fan durant l’any han perdut part d’aquesta aura festiva que les convertia en úniques. Tot i així, són moltes les persones que decideixen fer un volt per alguna botiga a la recerca d’alguna oferta irresistible.

Les rebaixes segueixen sent el millor moment per invertir en peces de qualitat com bosses o sabates de pell a preus reduïts. Això pot fer que, en algun cas, compris peces que realment no necessites i, per tant, que el teu armari es vagi omplint de nou. Ja saps que sempre defenso l’armari càpsula i que la clau està a tenir un bon fons d’armari. Això és important que ho tinguis present quan surtis de rebaixes per no patir l’anomenada síndrome del “per si de cas” i evitar així que acabis amb un munt de bosses plenes de peces que ni necessites ni et posaràs.

Encara que no és una síndrome reconeguda socialment, sí que, amb els meus anys d’experiència, m’he adonat que la pateixen moltes persones. Es tracta de comprar de manera compulsiva i irracional peces que penses que les necessitaràs en algun moment: per si de cas tinc un casament l’any vinent, per si de cas es trenca la bossa que porto ara, per si de cas tinc una presentació en públic…

[Tweet «Tots els per si de cas són arguments falsos que ens donem per acabar comprant una peça o complement que sabem que no necessitem.»]

Com que a ningú ens agrada malgastar els diners, t’he preparat una sèrie de tips perquè puguis evitar els “per si de cas”. El primer és fer un exercici de valoració i de repàs al teu armari abans de sortir de compres. Això significa que has de pensar a consciència què tens cl teu armari i fer-te tres preguntes clau:

1. Què necessito renovar? Segur que hi ha peces que es veuen més gastades. Aprofita les rebaixes per buscar un recanvi.

2. Què m’agradaria incorporar? Es tracta d’aquelles peces que sempre desitges i que potser no t’atreveixes del tot a posar-te.

3. Quin capritx m’agradaria donar-me? Pot ser una peça de roba que has mirat durant tota la temporada o bé un complement que et va robar el cor. Ara pot ser un bon moment per comprar-te’l.

En segon lloc, és molt important que només incorporis peces al teu armari que encaixin amb el teu estil i, sobretot, que combinin amb tot el que ja tens. Evidentment, que siguin de la teva talla actual i no, de la qual t’agradaria aconseguir perquè es poden convertir en una font de frustració. Quantes vegades t’has comprat alguna cosa i en arribar a casa te n’adones que no tens res per combinar-ho o que et va petit? I això és precisament el que volem evitar, veritat?

[Tweet «Un armari amb peces amb etiquetes penjant no és un armari sostenible.»]

I, finalment, que no t’enganyi el preu. Per molta ganga que sigui o per molt rebaixat que estigui, no et compris una mateixa peça en diferents colors. Encara que no t’ho sembli, si ho fas, acabaràs vestint tots els dies igual i acabaràs per avorrir-te.

T’asseguro que si segueixes aquests tips podràs mantenir a ratlla la síndrome de el “per si de cas” i tornar a casa després d’una jornada de rebaixes amb aquelles peces que realment necessites i que et fan sentir be amb tu mateixa.

Compartir artículo

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Otros artículos
Te puede interesar

01

Formación y asesoría de imagen personal y comunicación para equipos y empresas.

02

Consultoría de imagen personal y estrategia de comunicación para profesionales.

03

Conferenciante en charlas, eventos y talleres. Grandes auditorios o grupos reducidos.

04

Estilismo y dirección creativa para fotografía personal corporativa.